Hvordan linker jeg til et dokument?

Oprettet af Robert Holm, Ændret den Mon, 08 Aug 2022 kl. 04:22 AM af Robert Holm

Filhåndtering

Først starter du med at lægge din fil ind i filhåndteringen, hvorefter du kan linke til den rundt omkring på siden.

Under filhåndteringen lægges de billeder og pdf-filer, der skal bruges rundt omkring på siden, undtagen billeder til husene, som lægges direkte ind under det enkelte emne.

I filhåndteringen, er det muligt at trække billeder ind direkte fra skrivebordet eller fra en mappe på computeren.

Gå til Administration, Indstillinger og åben Filhåndtering. Vælg den mappe billedet/billederne skal ligge i. Marker billeder fra egen computer og træk dem direkte ind i mappen i filhåndteringen. Det samme kan også gøres for pdf-filer.

Det er også muligt at vælge filerne fra en mappe på computeren og uploade dem til filhåndteringen.

Klik på ”Vælg filer til upload” og marker de filer, der skal importeres (Hold knappen CTRL nede, mens der klikkes på de filer, der ønskes markeret).

Klik herefter på Vælg/Åbn og så på ”Upload valgte fil”. Filerne bliver nu importeret til den valgte mappe under filhåndteringen.

Links under ”Menu & sider”

Når filen er uploadet til filhåndteringen, klikkes der på Rediger på det pågældende dokument. Marker og kopier den sti, der står under URL.

Gå nu til Administration, Indstillinger, Menu & Sider og vælg fanen, der skal redigeres ude til venstre.

I tekstfeltet skrives den ønskede tekst, som brugerne skal klikke på for at åbne dokumentet, der linkes til. Marker nu teksten og klik på ”Indsæt” i menuen. Vælg Link, indsæt den kopierede url og klik Gem.

Et billede, der indeholder tekst

Automatisk genereret beskrivelse

Til sidst klikkes der på ”Gem tekstændringer” under tekstfeltet.

Links i kataloget

Når filen er uploadet til filhåndteringen (se øverst i guiden), klikkes der på rediger på det pågældende dokument. Marker og kopier den sti, der står under URL.

Gå nu til Administration, Indstillinger og Emner.

Åbn det pågældende emne og gå ned til tekstfeltet ”Beskrivelse”, hvor teksten fra kataloget står i.

I tekstfeltet skrives den ønskede tekst, som brugerne skal klikke på for at åbne dokumentet, der linkes til. Marker nu teksten og klik på ”Indsæt” i menuen. Vælg Link, indsæt den kopierede url og klik Gem.

Et billede, der indeholder tekst

Automatisk genereret beskrivelse

Klik Gem i bunden af siden.